Nëse kaloni këto sfida, atëherë do të jeni të suksesshëm në jetë

Optimistët bëhen mirë, ata e trajtojnë dështimin si përvojë e të mësuarit dhe besojnë se mund t’i bëjnë gjërat më mirë në të ardhmen.

Mentaliteti i suksesit kërkon inteligjencë emocionale dhe nuk është çudi që mes miliona njerëzish që TalentSmart ka testuar, 90 për qind e interpretuesve kryesorë kanë EQ më të lartë.

Ruajtja e mentalitetit të suksesit nuk është e lehtë. Ka pesë gjëra në veçanti, që tentojnë ta shkatërrojnë. Këto sfida i zvarritin njerëzit pasi duken si barriera që nuk mund të kapërcehen, por jo për njerëzit suksesshëm, pasi ka rezultuar se ata nuk pengohen kurrë nga këto sfida.

Mosha

Mosha në të vërtetë është vetëm një numër. Njerëzit e suksesshëm nuk e lejojnë moshën e tyre të përcaktojë se cilët janë dhe çfarë ata janë të aftë të bëjnë.

Pa dështuar, njerëzit ndihen të detyruar t’ju tregojnë se çfarë duhet dhe nuk duhet të bëni për shkak të moshës tuaj. Mos dëgjoni ato.

Njerëzit e suksesshëm me siguri nuk e bëjnë. Ata ndjekin zemrën e tyre dhe lejojnë pasionin e tyre – jo trupin në të cilin jetojnë,  për të qenë udhërrëfyesi i tyre.

Negativiteti

Jeta nuk do t’ju shkojë gjithmonë ashtu siç dëshironi. Por kur bëhet fjalë për suksesin, ju keni po 24 orë në ditë sa të gjithë të tjerët.

Njerëzit e suksesshëm e llogarisin kohën e tyre. Në vend që të ankohen se si gjërat mund të kishin qenë, ata reflektojnë në gjithçka që duhet të jenë mirënjohës

FrikaStrugaLajm

Frika nuk është asgjë më shumë përveçse një emocion i vazhdueshëm i cili ushqehet nga imagjinata juaj. Rreziku është i vërtetë, frika është një zgjedhje. Njerëzit e suksesshëm e dinë më mirë se kushdo këtë gjë, kështu që ata e rrokullisin frikën në kokë.

E kaluara dhe e ardhmja

Ashtu sikurse edhe frika, e kaluara dhe e ardhmja janë produkte të mendjes suaj. Asnjë sasi faji nuk mund ta kthejë të kaluarën dhe asnjë sasi ankthi nuk mund ta ndryshojë të ardhmen.

Njerëzit e suksesshëm e dinë këtë dhe përqendrohen në jetesën e momentit të tanishëm.

Është e pamundur të arrish potencialin e plotë nëse je vazhdimisht diku tjetër, i pafat të përqafosh plotësisht realitetin qoftë të mirë apo të keq të atij momenti.

Gjendja e botës

Mbani sytë nga lajmet për një kohë të gjatë dhe do të shihni se është vetëm një cikël i pafund lufte, sulmesh të dhunshme, ekonomive të brishta, kompanish të dështuara dhe fatkeqësish mjedisore.

Është shumë e lehtë të mendosh se bota është afër përfundimit. Por njerëzit e suksesshëm nuk shqetësohen për këtë fakt pasi ata nuk kapen me gjëra të cilat nuk mund të kontrollojnë.

Në vend të kësaj ata e përqendrojnë të gjithë energjinë negative që kanë në drejtimin e gjërave që janë brenda fuqisë së tyre


Loading...
loading...