Një shitje e ‘’pazakontë’’ në Strugë nga ”Eugen-2011”

Lidhjet me vendin e të parëve janë të forta edhe atëherë kur mendohet se ato po shkëputen nga një gjeneratë në tjetrën. Një shembull interesantë vjen nga Agjension Për Shitblerjen e Patundshmërive ‘’Eugen 2011’’, një kompani me renomene jo vetëm në Strugë, por edhe më gjerë nga ku na informojnë se gjatë këtyre ditëve kanë regjistruar një shitje të një shtëpie në Strugë, deri te një i ri me origjinë nga këtu të cilën e kanë kulifikuar si të pazakontë.Nga kjo kompani thonë se emocionale ishte kjo shitje, sepse i riu që bleu shtëpinë edhe pse i lindur në Zvicër dhe i integruar atje dukshëm i barazlarguar nga kultura dhe mentaliteti i këtushëm u kishte deklaruar  se këtu e sjellin varret e të parëve dhe për këtë arsye është investuar të blej një shtëpi që familja e tij të ketë një streh edhe në vendin e të parëve.Struga, është një nga qytetet në Maqedoni që ka një mërgatë të fuqishme të shpërndarë pothuajse në të gjitha kontinentet.Struga gjatë verës trefishohet sepse është koha e pushimeve të mërgimtarëve të cilët i japin një gjallëri dhe jetë qytetit që reflektohet në të gjitha dimenzionet .(Strugalajm.com)

StrugaLajm
In : Aktuale, Struge

Loading...
loading...