Për të qënduar në Zvicër konvertohen në të krishterë!

Një prift nga Gjermania arrin në Zvicër. Ndërsa vendasit largohen nga kishat e krishtera, refugjatët kërkojnë strehim pranë tyre. Ndër të konvertuarit janë kryesisht iranianë dhe afganë. Shumë njerëz pagëzohen si të krishterë në Zvicër, shkruan “NZZ am Sonntag”, përcjell albinfo.ch.

Në veçanti, një ceremoni e këtillë bëhet në kishën ungjillore “Freikirchlichen”. Ata organizojnë klasa biblike ose kurse përgatitore pagëzimi.

Në Aarau, Berne, Stans dhe Cyrih, shërbimet e adhurimit janë përkthyer në të njëjtën kohë në persisht. Vëzhguesit po flasin për një rritje të qëndrueshme në konvertimet gjatë dy apo tre viteve të fundit.

Azilkërkuesit myslimanë, të cilët po bëhen të krishterë në Zvicër, po përballen me çështje të vështira të emigracionit. Çfarë ndodh nëse të konvertuarit vetëm e ndryshojnë besimin sepse shpresojnë se ata kanë shanse më të mira gjatë procedurave të azilit? Ata pastaj mund të pretendojnë të persekutohen si të krishterë në vendet e origjinës si Irani.StrugaLajm

Megjithatë, shumë njerëz dështojnë në përpjekjen për t’i bindur autoritetet për ndryshimet e tyre fetare. Kështu Sekretariati Shtetëror për Migracionin shkruan në një mendim për refuzimin e aplikimit për azil të një familje iraniane, sidomos kërkuesit e azilit iranian pretenduan konvertimin në krishterim. Kjo në parim ngre pyetjen nëse ndryshimi i fesë bëhet në të vërtetë për arsye fetare ose vetëm për të fituar të drejtën e banimit në këtë mënyrë.

Gjykata Federale Administrative, në rastin e vendimeve të azilit, merret me konvertimet sipas “NZZ am Sonntag” rreth 30 herë në vit. Shumë raste kanë të bëjnë me iranianët, sirianët, afganët dhe afrikanët e veriut. Megjithatë, shumë rrallë gëzojnë të drejtën e azilit në Zvicër.

In : Aktuale

Loading...
loading...