Qeveeria:Thëniet për likuidim, Zaev nuk i ndërlidhë me Rusinë

Qeveria e Republikës së Maqedonisë përmes kumtesës thekson se kryeministri Zoran Zaev në intervistë për mediumin malazez në asnjë moment nuk i ndërlidhë thëniet për likuidim ndaj tij në çfarëdo realcioni me Federatën ruse.

“Deklarata e kryetarit të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë për mediumin malazez bazohet në përvojat nga rajoni dhe reagimet e Federatës ruse gjatë anëatrësimit të vendeve të tjera nga rajoni në aleancën e NATO-s. Në intervistë për mediumin malazez, kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë Zoran Zaev, në asnjë moment nuk i ndërlidhë thëniet për likuidim ndaj tij në çfarëdo relacioni me Federatën ruse”, ceket në kumtesën e cila pasoi pas reagimit të Ambasadës ruse. Qeveria thekson se seriozisht është e përkushtuar drejt ndërtimit të marrëdhënieve fqinjësore dhe bashkëpunimit me Federatën ruse në nivel parimor demokratik.

“Qeveria e Republikës së Maqedonisë mbetet plotësisht në angazhimet për realizim të synimeve tona euro-atlantike dhe nuk sheh konflikt të atyre angazhimeve me prëcaktimin për t’i mabjtur marrëdhëniet e mira edhe me Federatën ruse”, thuhet në kumtesën e Qeverisë. StrugaLajm

In : Aktuale

Loading...
loading...