Qytetarët në Maqedoni vrapojnë pas kredive për banesa, ja sa miliardë euro është borxhi ndaj bankave

Qytetarët në Maqedoninë e Veriut vazhdojnë të hyjnë në kredi për të blerë apartamente apo shtëpi banimi. Kjo është një nga mundësitë e vetme e atyre që kanë të ardhura jo të vaforshme për të përballuar jetën dhe kushtet jetësore.

Sipas të dhënave të Bankës Popullore, kreditë për shtëpi dhe banesa kanë mbërritur 1,391 miliardë euro. Siç bëhet e ditur vazhdon rritja e interesit për këto kredi, edhe ate për 5.8%. Për tre muaj ka rritje prej 27 milionë eurove. Ky borxh miliardësh duhet ti kthehet bankave për një periudhë prej 10 deri 25 vjet. (INA)StrugaLajm

Односно, за три месеци порастот во апсолутна бројка изнесува дури 27 милиони евра. Односно, тоа е новиот износ на долг во кој влегло домашното население, пари кои во следните 10 до 25 години ќе им ги враќа на домашните банки.

In : Aktuale

Loading...
loading...