Reagon ashpër ITK, pas informacioneve se drejtorin do ta emërojë LR PDSH

Ja reagimi i plotë i ITKSH-së:

Partitë politike, si misionare të moszhvillimit të shoqërisë sonë, pasi shkatërruan të gjitha vlerat, tani iu kanë vërsulur shkatërrimit të autonomisë së Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve- Shkup!

Me keqardhje, Instituti reagon ndaj informacioneve të publikuara sot në media, në të cilat thuhet se drejtimi i këtij institucioni është pjesë e ndarjes së posteve qeveritare, dhe se gjoja posti i drejtorit do t’i takojë LR- PDSH-së.

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve, kërkon që të ndërpriten menjëherë këto akrobacione politike, dhe mos të jetë pjesë e pazarllëqeve të pista partiake – politike, pasi kjo bie në kundërshtim me Ligjin për Veprimtari Hulumtuese- Shkencore dhe Statutin e ITSHKSH-së, si institucion shkencor – publik, që dhe si i tillë nuk e ka statusin e institucionit shtetëror – qeveritar.StrugaLajm

Me këtë rast, pyesim kryeministrin Zoran Zaev, kryetarin e BDI-së Ali Ahmeti dhe kryetarin e LR-PDSH-së Ziadin Sela, se vallë a e kanë shtruar në ndarjen e posteve politike edhe ASHAM-in, universitetet publike dhe institutet tjera hulumtuese- shkencore, dhe a është kjo në frymën e depolitizimit të institucioneve publike, siç pretendonin para formimit të qeverisë.

Lidhur me tendencat për politizimin e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve, do të njoftohen të gjitha misionet e huaja diplomatike në Maqedoni dhe organizatat joqeveritare.

In : Aktuale

Loading...
loading...