Shqip, or tungjatjeta!-Xhemi Hajredini

Me të gjitha shkronjat e vërteta,
shkruaj shqip, or t’u zgjattë jeta!
Tridhjetë e gjashtë, mos u ngatërro,
i kemi të shtrenjta, mos i harro!

Ç dhe Ë dy germa dalluese,
si rrezet e diellit, janë përvëluese,
nëse s’i përdor drejt edhe mirë,
fjala humb kuptimin, shkon në humbëtirë.

“Linguam iliricam”* të vjetër e kemi,
një alfabet për të gjithë sa jemi,
foli At Gjergj Fishta në Manastir,
Hafëz Ali Korça “Të lumtë, o bir”!

Nder dhe respekt për këta dijetarë,
nga një mision në tjetrin, të pandarë,
bashkuan mendjet për ABC-në e njësuar,
gjuhën e perëndisë për ta lartësuar.

Për alfabetin, kur të bjerë fjala,
të gjitha gjuhëve të gjalla, bëju të fala!
Shkruaj e shqiptoj gjuhët e botës mbarë,
Me 36 shkronjat, si margaritarë.

Nga Xhemi HAJREDINI
Shkruar në Strugë, më 20 nëntor 2019

GËZUAR FESTËN E ALFABETIT!
Nder dhe respekt për atdhetarët dhe dijetarët e Kongresit të Manastirit të cilët, me mençurinë e tyre në kohë të vështira, arritën t’i bashkojnë të gjithë shqiptarët, kudo që janë, rreth alfabetit të njësuar të gjuhës sonë. 🙏🇦🇱

Loading...
loading...Loading…


loading…