Shqiptari, kandidat për anëtar i këshillit në Waterbury

Jetlir Kulla, kandidat për anëtar i këshillit bashkiak të qytetit Waterbury

Jetlir Kulla, 30 vjeçari shqiptar në qytetin e Waterbury – Connecticut, i lindur në Elbasan dhe emigruar në SHBA, më 1998, po kandidon si një kandidati demokrat për Bordin e Aldermenit – Anwtar të Këshillit Bashkiak, të Qarku 4-të, të qytetit Uareberi – Waterbury CT.

Kulla, ka qenë një punonjës administrativ, i cili ka punuar Majorin e qytetit Neil O’Leary, për të bër çdo të mirë në këtë qytet, dhe më 7 Nëntor të martën është në garë për një vend për anëtar i këshillit bashkiak të qytetit Waterbury , nga partia demokrate.

Ai është një profesionist shumë i motivuar dhe me fokus në cilësinë e konsumatorit me pakicë që ka ndërtuar një karrierë në një angazhim ditor për përsosmëri dhe rritje. Më shumë se pesë vjet të përsosmërisë në përputhje të performancës në pozita të dukshme, gjithnjë e më të përgjegjshme në industrinë e energjisë me pakicë. Kulla ka tri vjet eksperiencë shtesë si një konsulent IT dhe në ndërtimin e faqeve të internetit. Aftësi të forta dhe të larmishme të biznesit të zhvilluara më herët në karrierë. Dëshira e fortë për të ndërtuar një karrierë në industrinë e energjisë me pakicë me një kompani udhëheqëse të industrisë, dhe tash edhe një sfidues në politikë.

Visar Tasini, bashkëkombës i Jetlir Kullës, në statusin e tij në rrjetin social facebook, ju ka bërë thirrje, sot qytetarëve shqiptar në qytetin e Waterbury, që ditën e Zgjedhjeve, që është 7 Nëntori! të shkojnë e të votojnë Jetlir Kullën, për anëtar të këshillit bashkiak.

“Komuniteti Shqiptar është krenar të këtë Alderman -anëtar i këshillit bashkiak të qytetit Jetlir Kullën, pjesëtar i Board of Alderman i qytetit Waterbury, qarku i 4-të, gjatë vitit të kaluar (i pari shqiptaro-amerikan në Board of Alderman) dhe i uron suksese në zgjedhjet e ardhshme, ditën e martë më 7 Nëntor”

Që nga regjistrimi i vitit 2010, qyteti i Waterbury kishte 110,366 persona, 42,761 familje dhe 26,996 familje që banonin në qytet.

Përbërja racore të qytetit : 58.8% të Bardh, 20.1% të Zi ose African American, 0.6% Native American, 1.8% Aziatikë, 0.1% Pacific Islander, 2.14% nga racat e tjera, dhe 4.6% nga dy ose më shumë do të gara. Njerëzit hispanikë ose latino të çdo race ishin 31.2% të popullsisë.

Waterbury ka rreth 52,000 votues të regjistruar, prej të cilëve rreth 24,000 janë demokratë. Gjithashtu ky qytet ka rreth 7,800 republikanë të regjistruar dhe bilanci është kryesisht i panjohur, me një përqindje që i përket partive të vogla.

Waterbury ka një popullsi të madhe italiane-amerikane me 21.46% të banorëve të saj duke pretenduar trashëgiminë italiane. Ndikimi italian është veçanërisht e fortë në qytetin komplot, Brooklyn.StrugaLajm

Megjithatë, qyteti është shtëpi e lulëzuar edhe për komunitetin shqiptar, një nga komunitetet më të suksesshme, duke lën pas komunitetin Puerto Rican, Cape verdian, Domenikanë, Brazilianët, Jamaican, Portugeset

Dita e Kryetarit Shqiptar të Bashkisë në Waterbury

Qyteti i Waterbury është qyteti i dy ngjarjeve të bukura për shqiptaro-amerikanët në Connecticut, aty ka një festival madhështor shqiptaro amerikan dhe zyrtarisht qyteti nderon 28 Nëntorin ditën e flamurit kuqezi.

Dita e flamurit kuqezi është një ngjarje vjetore që organizohet për nder të Ditës së Pavarësisë së Shqipërisë, si shenjë mirënjohjeje ndaj komunitetit shqiptaro-amerikan që ka një vend të jashtëzakonshëm në historinë e qytetit.Waterbury.

Qytet ky që ka rrënjë të forta shqiptare, sidomos aty jetojnë për më shumë se 5 dekada dy fiset më të njohura në qytet, të cilat janë dy familje nacionalste – mbretërore, nga Korç, familjet Bushka dhe Kulla.

Këto dy familje së bashku me qindra familje të tjera të komunitetit shqiptar në Waterbury, kan pasur edhe një lidhje tradiconale më Bashkinë, ku çdo vit ata së bashku në Bashkinë e qyteti të Waterbury, zyrtarisht ngren në shtizën e bashkisë flamurin kuq e zi dhe mbajnë një paradë më 28 Nëntor – Ditën e Shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë, dhe shpalljen atë ditë Mayor of the Day një shqiptari.

Prej, shpalljes së pavarësisë së Kosovës, në Waterbury zyrtarisht nderohet edhe 17 Shkurti 2008, dita kur Kosova shpalli pavarësinë e saj nga Serbia.

In : Aktuale, Rajoni

Loading...
loading...