Sinani:Ligji për gjuhët e nënçmon shqipen karshi maqedonishtes

Për të qenë absurdi edhe më i madh ligji për avansim të gjuhës shqipe në MKD po vendoset në debat parlamentar në vigjilje të punimeve të Kongresit të Manastirit, vlerëson profesori dhe analisti Arsim Sinani, shkruan Gazeta Lajm. “I papranueshëm si akt sepse e nënvlerëson gjuhën shqipe në raport me gjuhën maqedone në festat e nëntorit. Pranvera politike shqiptare i zgjidh këto kalkulime të dëmtimit të trungut kombëtar shqiptar në këto hapësira. 28 nēntori le të jetë ditë e demostrimit tonë të fuqishëm të kombit shqipta në MKD”, thekson Sinani.

StrugaLajm
In : Aktuale

Loading...
loading...