Sot lirisht mund të them se shqiptarët janë shumicë në Maqedoni!

Sot (08/12/2017), në një portal, lexova se bullgarët në IRJM e paskan formuar partinë e tyre, dhe se drejtuesit e kësaj partie bullgare deklaronin se në IRJM janë mbi 300 mijë qytetarë me shtetësi (pasaporta) të Bullgarisë.
S’i sot më kujtohet organizimi dhe më pas edhe ndërprerja e menjëhershme e censusit të vitit 2011 në IRJM, dhe menjëherë pas ndërprerjes së censusit unë u prononcova.

Nëse atëherë (2011), në prononcimin (denoncimin) tim, nuk isha në gjendje që ta përcaktoja saktë së, nëse në IRJM do të mbahej një regjistrim i drejtë dhe i monitoruar nga ndërkombëtarët, kush do të dilte popullsia shumicë në IRJM, shqiptarët apo maqedonasit, sot jam në gjendje lirshëm ta parashikoj dhe të them se shqiptarët do të dalin popullsi shumicë, më shumë se maqedonët, bullgarët, turqit dhe të tjerët… (Gafurr Adili)StrugaLajm
Loading…


loading…