Stojanov nga KSI: “Mendojmë së shpejti për një orë policore”

Aleksandar Stojanov, drejtor i Qendrës për Shëndet Publik – Shkup dhe një anëtar i Komisionit për Sëmundjet Infektive, i tha “A1on” se Komisioni po shqyrton mundësinë e shpalljes së një gjendje të re të jashtëzakonshme dhe futjen e një orar ndalimi.

“Të gjitha opsionet janë në tryezë. Ne po konsiderojmë gjithashtu një gjendje të re të jashtëzakonshme dhe shtetrrethim. Këto janë masat që mund të rekomandojmë nëse vazhdojmë me këtë ritëm. Nëse dhe kur i rekomandojmë, varet nga zënia e spitaleve. “Të gjithë spitalet janë tashmë të mbushura, por ka ende vende të lira pune dhe kemi spitalin e asamblesë,” tha drejtori Stojanov.

Ai shton se është gjithashtu e mundur që pushimet e studentëve të fillojnë në nëntor dhe të zgjasin deri në mars të vitit të ardhshëm. Ekziston edhe një mundësi për të mbyllur plotësisht shkollat, kopshtet, objektet hotelierike dhe të gjitha objektet e tjera ku ka mbledhje, dhe përsëri mund të vendoset të mos shkoni në punë./A1on”.

In : Aktuale

Loading...
loading...