Të barazosh korrupsionin me tradhtinë, dhe zyrtarët e korruptuar me tradhtarët, deri në brezin e shtatë…

“Nëse….

…doni të ndërtoni një vend në të cilin djemtë dhe vajzat e tij, kanë dëshirë të kthehen,
Nëse …
…doni të ndërtoni një vend nga i cili do njerëzit duan të largohen vetëm gjatë fundjavës,

Nëse…
…doni të ndërtoni një vend që nuk do të ketë frikë nga ajo çka e ardhmja ka rezervuar për ta, ju duhet të bëni vetëm dy veprime:

  1. Të barazosh korrupsionin me tradhtinë, dhe zyrtarët e korruptuar me tradhtarët, deri në brezin e shtatë…
  2. Që tre profesionet me të paguar në vend të jenë: ushtria, pedagogët dhe mjekët.

Dhe më e rëndësishmja – punë, punë dhe punë, sepse askush nuk do t’ju ushqejë përveç vetes, dhe vendi juaj ka nevojë vetëm për ju dhe askënd tjetër. Kur kjo bëhet bëhet mënyra jote e jetesës, atëherë ia ke arritur qëllimit…”StrugaLajm

Golda Meir,
Kryeministre e Izraelit (1969-1974)
Loading…


loading…