Temperaturat e larta,ja si duhet të mbrohemi

Sipas njoftimit të meteo-alarmit nga Drejtoria për pune hidrometeoroligjike e Maqedonisë, gjatë ditës së sotme në të gjithë vendin do të ketë temperaturë të fazës së verdhë.
Ministria e Shëndetësisë apelon që qytetarët e vendit t’i respektojnë rekomandimet e përgjithshme për mbrojtje nga temperaturat e larta, të tilla si:

Mbrojtja nga ekspozimi i drejtpërdrejtë në diell, duke shmangur qëndrimin jashtë nga ora 11 deri ne ora 17.

-Mbathje e rrobave të lehta, kurse gjatë ekspozimit të drejtpërdrejtë në diell të mbajnë syze mbrojtëse dhe kapelë (ngjyrat e hapura reflektojnë dritën).

-Të konsumohet ushqim i lehtë dhe lëngje, sidomos të bëhet kujdes gjatë përgatitjes dhe konsumimit të ushqimit, si dhe të shmangen produkte termikisht të papërpunuara, si për shembull majoneza nga vezët e shtëpisë dhe të konsumohet me kujdes akullorja dhe kremrat e ndryshëm.

-Është e nevojshme që të futet sasi më e madhe e lëngjeve, më së miri ujë i thjeshtë, kurse të shmangen pijet alkoolike.StrugaLajm

Të sëmurëve kronikë u rekomandohet dhe këshillohen që rregullisht të marrin terapinë e caktuar.

-Gjatë këtyre ditëve shumë të nxehta, qëndroni në ambiente të mbyllura (kryesisht të klimatizuara) dhe kur është e nevojshme të qëndroni jashtë gjatë kësaj periudhe, gjeni mundësi për pushime më të shpeshta nën hije.

In : Aktuale

Loading...
loading...