Tragjedi në Maqedoni,në nëntë muaj kanë vdekur 185 foshnja

Se sistemi shëndetësor në Maqedoni është i shkatërruar flasin statistikat horror.

Në tremujorin e parë të vitit 2017 kanë vdekur 67 të porsalindur, në të dytin kanë vdekur 54 foshnje kurse deri në fund të shtatorit kanë vdekur 64 foshnje të porsalindura.

Se situata është alarmante vlen të theksohet se dy fëmijë të porsalindur duhet të qëndrojnë në një inkubator. Jashtë çdo kushti normal, kjo ndodh në Maqedoni dhe kjo është ndër shkaqet për vdekjen e fëmijëve.StrugaLajm

Tani klinika për gjinekologji ka inkubatorë të rinj por problemet tjera janë të dukshme. Hapësira e munguar dhe kushtet për hapësirën intensive.

In : Aktuale

Loading...
loading...