Vaksina Covid-19 në Zvicër mund të jetë gati më shpejt sesa parashikohet

Ministri i Shëndetësisë Alain Berset ka thënë se vaksinat e para të koronavirusit ka të ngjarë të jenë të gatshme brenda dy muajsh.

Vetëm disa ditë më parë, autoriteti i miratimit të ilaçeve, Swissmedic, tha se vaksinimet e para nuk pritet të ndodhin në Zvicër deri në pranverë, për shkak të një procesi të gjatë dhe rigoroz të testimit, shkruan swissinfo.chReklame

Por, në një konferencë shtypi të enjten, Berset tha se vaksinat ka të ngjarë të jenë gati më herët.

“Ne mund të presim që dozat e para të jenë në dispozicion, nëse gjithçka shkon mirë, deri në fund të janarit. Kjo do të thotë që ne mund të fillojmë vaksinimin në atë pikë”.

Ai shtoi, megjithatë, se data e hershme e lëshimit nuk do të thotë që Swissmedic do të nxitojë përmes procesit të miratimit.

“Këto vaksina do të aprovohen vetëm nëse plotësojnë të gjitha kërkesat,” tha Berset, duke theksuar se, ndryshe nga Shtetet e Bashkuara ku vaksina pritet të vihet në dispozicion në dhjetor, “nuk ka ndonjë procedurë të miratimit emergjent të planifikuar në Zvicër”, përcjell tutje albinfo.ch

In : Aktuale

Loading...
loading...