Vinca kujton gazetarin Mehmet Latifi:Struga 6 vite pa ty…

Amdi Vinca

Sot 6 Vite Pa Ty …

Sotë u bënë gjashte vite qē u nda fizikisht i Madhi Memo!
Pas një sëmundje të rend, më 4 prll në Strugë u nda nga familja, miqtë, shokët dhe kolegët, gazetari dhe publicisti MEHMET LATIFI (1949-2018),
duke na lënë me dhimbje e trishtim të thellë, por njëherit edhe kujtime të pashlyeshme.
Na le të gjithëve të pikëlluar,por dhe krenarë që patem një nejri të cmuar,
të sinqertë dhe te ciltër.
Ai na la një opus të pasur dhe të rradhë të dorëshkrimeve që duhet të gjejnë dritë,
Sepse janë pasuri kombëtare.
I paharruar do të jetë ndër vite kujtimi për këtë figurë të papërsëritshme, dhe të pa lodhur.
Mbetesh ndër njrëzit më të mirë që kam njohur.
Ashtu me bicikletë nëpër Strugën tënde, me tymin e cigares që të fshihte hallet, me buzëqeshjen që të fshihte dhimbjet…,
i palodhur dhe i papërtuar, gjithmonë në zbulim dhe mbrojtje të gjurmëve shqiptare.
Edhe Struga, ndonjëherë më dhemb ta shoh pa ty.
Na mungon Memo.
I përjetshëm qoftë kujtimi Yt-mik i dashur dhe jasht’zakonisht i respektuar-Memet!
PUSHO NË PAQE MIKU DHE KOLEGU IM I SHTRENJTË.StrugaLajm


Loading...
loading...