Zaev marrëveshje me Ahmetin dhe Kasamin: Disa nga drejtorët do të emërohen të Martën

Zoran Zaev ndanë tortën e drejtorëve me Ali Ahmetin dhe Bilall Kasami për pozitat e drejtorit deri të martën, kur shumica e tyre do të zgjidhen, mbetet të specifikohen pozicionet e partnerëve më të vegjël të koalicionit, përcjell FLAKA.

Mbrëmë u arrit marrëveshja me Besën, me të cilën negociatat ishin të bllokuara për një kohë të gjatë. Agjencia e Punësimit, Transporti Hekurudhor, si dhe Agjencia e Akreditimit të Institucioneve Shëndetësore, si dhe Agjencia për Mbështetjen e Ndërmarrjeve.

Një zyrtar i lartë i partisë BESA te karriget e drejtorëve do të ulen njerëz të afërt të Bilall Kasamit . Për më tepër, sipas të njëjtit zyrtar, në një nivel horizontal, Besa do të marrë një njësi apo institucion mbështetës të vendosur në kulturë, punë dhe çështje sociale, Ministrinë e Brendshme.

Sidoqoftë, afati i parë i emërimit të drejtorëve thuhet se do të anashkalohet nga treshja e deputetëve Llukarevska, Zekiri dhe Kadrija, sepse për shkak të shumicës së pakët ata duhet të presin që i infektuari me koronavirus të kthehet nga izolimi, në mënyrë që pasardhësit e tyre të verifikohen pasi të kenë dhënë deputetë dorëheqjet.StrugaLajmStrugaLajm

TV 24, sipas burimeve pariake, tashmë ka njoftuar se Sugaresi shkon për dogana, Llokvenec për Infrastrukturën Hekurudhore, Kirtamnov për Telekomin, Despotovski për zonat e lira ekonomike dhe Petrov për Fondin e Inovacionit. Dyshja parlamentare Llukarevska – Zekiri do të shkojë në DAP dhe Fondin Shëndetësor. Vasko Kovaçevski mbetet në ESM.

Dihen edhe të preferuarit e Ahmetit. Sipas një zyrtari të lartë të partisë, Kushtrim Ramadani nga KRRE po lëviz në karrigen e drejtorit në MEPSO, Lirim Shabani do të ulet në Malmed, ndërsa Ejup Rustemi do të ulet në Rrugët e Shtetit.StrugaLajm

Migjen Selmani dhe Faredin Amiti ulen në Bordin e Drejtorëve të AAC-së, ndërsa Faton Ameti do të shoqërojë Muhamed Zekirin në Fondin e Shëndetësisë.

Sipas informacionit nga BDI, Ahmeti nuk hoqi dorë as nga Rrugët e Maqedonisë, ku planifikohet që të qëndrojë Bekim Memedi i tanishëm. Në AKE nga Reçia e Vogël briforjnë se deputeti Bajram Kadrija do të ulet. Naumçe Mojsoski u zgjodh dje për Agjencinë për Rini dhe Sport. Zaev gjithashtu po punon në kabinetin qeveritar, me pozicione këshilluese.

Sipas informacionit në TV 24, disa nga ish-ministrat, dhe disa anëtarë të LSDM-së, do të jenë pjesë e ekipit këshillues. Ata, si dhe të gjithë këshilltarët dhe pagat e tyre në 10 ditët e ardhshme do të publikohen në përputhje me rekomandimet e GRECO. 

In : Aktuale

Loading...
loading...