ZHGËNJEN PROTESTA E SHQIPTARËVE NË TETOVË!

Medai Shaholli

Sot në Tetovë është zhvilluar një protestë e disa shoqateve shqiptare para selisë së DUI-t, kundër qëndrimve të integrisëve qelbësira dhe qeverisë së koaliconit ndaj shqiptarëve dhe anulimit të ligjit për përgjimet.
Thënë shkurt dhe pa doreza, kjo protestë fatkeqsisht, nuk më zhgënjeu jo vetëm mua por dhe shumë atdhetarë.

Dhjetra protestues simbolikisht protestuan në afërsi të selisë së DUI-t, me disa kërkesa lypsare treguan qartë se ato, e bëjnë akoma më të fortë klanin e qelbësirave të Zajazit se me dhjetra protestues nuk bëhet revolucioni kuq e zi.

Nga ana tjetër, opozita hileqare shqiptare i bën hije klanit të qelbësirave duke bërë sehir nga selitë e tyre.
Ata kanë patur mundësi të nxjerrin disa mijëra simpatizantë në këtë protestë por kanë parë rehatinë dhe interesin e pazareve të më vonë shme politike.
Shumica e shqiptarëve të Tetovës dhe mbarë Iliridës duket sikur janë pajtuar me epitetin ”stërvëjna”, që klani i qelbësirave nga Zajazi i quajti shqiptarët.

Refuzimi dhe indiferenca për pjesmarrje në protestë kundër klanit të qelbësirave tregon shumë se, shqiptarët vuajnë akoma nga mentaliteti dele të nënshtrimit dhe pranojnë më mirë shtypjen dhe skllavërinë sesa barazinë në trojet e tyre.

Me shëndet zinxhirët e skllavërisë dele shqiptare!

Loading...
loading...Loading…


loading…