Zoran Zaev: Do të arrij të formoj Qeveri

Lideri i LSDM-së Zoran Zaev pas marrjes së mandatit për formimin e Qeverisë, deklaroi se është i sigurt se në afatin e paraparë kushtetues do të arrijë të formojë ekipin e ri qeveritar.- Advertisement –

I pyetur se çka do të ndodhë nëse për 20 ditë nuk arrin të formojë Qeveri, a do ta kthejë mandatin dhe a do të ketë zgjedhje të reja, Zaevi theksoi se kjo çështje është e rregulluar me kushtetutë, duke theksuar situatën me formimin e qeverisë në vitin 2016.

“Kishim situatë të tillë në vitin 2016, mandati i ishte besuar Nikolla Gruevskit dhe ai nuk arriti për 20 ditë të formojë qeveri. Kushtetuta është e qartë se kur skadon afati mandati kthehet. Atëherë mandatin e mora unë dhe koalicioni i renditur i dyti me dy deputetë më pak se sa koalicioni i kryesuar nga VMRO-DPMNE. Unë arrita të formoj qeveri. Dallimi qëndron në atë se tani unë do të arrij të formoj Qeveri”, theksoi Zaevi.StrugaLajm

In : Aktuale

Loading...
loading...