Zyrtare:Shpëtim Duro, trajneri i ri i FC Struga Trim Lum

Shpëtim Duro, trajneri i ri i ekipit

Të mërkurën (01.03.2023), patëm nderin të mirëpresim profesorin Shpëtim Duro, në detyrën e tij të re si trajner i ekipit të FC Struga.

E prezantuam me ambientet, infrastrukturën, lojtarët, stafin teknik dhe kryesinë e klubit, duke u munduar t’ja bëjmë sa më të lehtë fillimin me misionin e tij të ri.

Duro u shpreh i kënaqur me potencialin njerëzor dhe sportiv të klubit.

Duro ka një karrierë të gjatë me klube ku ka drejtuar, KF Partizani , Vllazninë, Skënderbeun e Korçës, Shkëndijën etj.

Bashkëpunimi ynë me të është kontraktuar deri në fund të sezonit 2023-2024.

Në bankinën e stafit teknik si asistent i prof. Shpëtim Duros do të rikthehet trajneri Meriton Gega.

Шпетим Дуро, нов тренер на тимотStrugaLajm

Во среда (01.03.2023) ја имавме честа да му посакаме добредојде на професорот Шпетим Дуро, на неговата нова функција шеф на стручен штаб на екипата на ФК Струга Трим Лум.

Го запознавме со капацитетите, инфраструктурата, играчите, техничкиот штаб и раководството на клубот, обидувајќи се да му олесниме да започне со својата нова мисија.

Дуро го изрази своето задоволство од човечкиот и спортскиот потенцијал на клубот.

Дуро има долга кариера со клубови каде раководеше со КФ Партизани, Влазниа, Скендербеу, Шкендија идр.

Нашата соработка со него е договорена до крајот на сезоната 2023-2024.

На техничкиот персонал како асистент на тренерот ќе се врати и тренерот Меритон Гега
Loading…


loading…