CILI VEND KA MË SHUMË TË PREKUR, TË SHËRUAR DHE TË VDEKUR NGA KORONAVIRUSI?

🥼Sa më shumë testime, aq më tepër zbulohen të prekur të ri me koronavirus. Në bazë të numrit të testimeve të kryera, Shqipëria rezulton të ketë numrin më të madh të të infektuarve me 14.9%:

  1. Në Maqedoninë e Veriut janë testuar 4.506 persona, nga të cilët pozitiv kanë dalë 430, apo 9.5% e të testuarve.
  2. Në Shqipëri janë kryer 2.031 testime, nga të cilët pozitiv kanë dalë 304, ose 14.9% e të testuarve.
  3. Në Kosovë janë testuar 1.605 persona, nga të cilët pozitiv kanë dalë 132, apo 8.2% e të testuarve.

🥼Sa i përket numrit të të shëruarëve, Shqipëria ka numra më shpresëdhënës, kurse Maqedonia e Veriut qëndron më keq. Situata është kështu:

  1. Në Maqedoninë e Veriut janë shëruar 4.7% e të sëmurëve
  2. Në Kosovë janë shëruar 12.1% e të sëmurëve
  3. Në Shqipëri janë shëruar 26.3% e të sëmurëve

🥼Lidhur me numrin e vdekjeve, Maqedonia e Veriut sërisht qëndron më keq, kurse Kosova ka shkallën më të ulët:

  1. Në Maqedoninë e Veriut kanë vdekur 3% e të sëmurëve
  2. Në Kosovë – 0.7%
  3. Në Shqipëri – 5.5%

Keep safe!

RriNëShtëpi

Loading...
loading...Loading…


loading…