Ja çfarë duhet të bëni që bateria e telefonit të zgjasë sa më shumë!

Një ndër problemet më të mëdha të telefonave është se bateria bie shumë shpejt. Për të mos thënë që në disa raste ndodh pikërisht atëherë kur na duhet më së shumti. Por ka disa këshilla se si duhet të veproni, që bateria e telefonit tuaj të zgjasë sa më shumë.

Një ndër to është që mos e shkëpusni disa herë nga priza. Kur e vendosni telefonin në karikim, mos e lini vetëm për 5 minuta, por derisa të mbushet plot.

Një tjetër këshillë është të shtypni opsionin Fly Mode.  Kështu në disa minuta bateria do të jetë plot.

Mos e mbani dritën e telefonit në maksimum, ajo harxhon shumë bateri.

Fikni internetin.

Një këshillë tjetër shumë e vlefshme është që të mos e karikoni baterinë deri në 100%. Ky është një sekret i vogël që kompanitë celulare nuk e konfirmojnë, por në bazë të disa studimeve ka rezultuar se bateria zgjat më shumë kur karikohet nga 25 deri në 85%. Pra nuk duhet ta lini as në minimum dhe as në maksimum.

Loading...
loading...Loading…


loading…