Reklamo ketu!

Stabilizohet “Drini i Zi”

Nivelet e pothuajse të gjithë lumenjve në vend sot janë nën mesataren për në shkurt, por vërehet rënie e lehtë në krahasim me ditëm e djeshme, tregojnë matjet më të reja të Drejtorisë për Punë Hidrometeorologjike (DPHM).

Dy herë e gjysmë nivel më të ulët niveli nga mesatarja ka Drin i Zi afër Lozhanit, ndërsa pak më i vogël se zakonisht është niveli i Cërna Rekës afër Novacit, Bregallnica afër Shtipit dhe Kriva reka afër Kriva Pallankës.

Nivelet, ndërkaq, të liqeneve natyrore janë në suaza të mesatares shumëvjeçare për këtë muaj.