354 mijë persona në Zvicër marrin ndihma sociale

Në krahasim me një vit më parë kjo tregon për një rritje prej 0.1 për qind ose për 7600 persona më shumë

Gjatë vitit të kaluar (2016) në Zvicër kanë marrë ndihma sociale 270 mijë veta nga popullata me qëndrim të përhershëm (pa i llogaritur azilkërkuesit). Dhe kjo shifër përbën 3.3 të gjithë kësaj popullate, bën të ditur Zyra Federale e Statistikave (BfS).

Në krahasim me një vit më parë kjo tregon për një rritje prej 0.1 për qind ose për 7600 persona më shumë. Si zakonisht, përqindja më e madhe e atyre që marrin ndihma sociale edhe kësaj here ka qenë në kantonet me karakter më të theksuar urban. I vetmi nga kantonet urbane ka qenë Cyrihu në të cilin është regjistruar një kuotë nën mesataren e vendit sa i përket shfrytëzuesve të ndihmave sociale.

BfS ka publikuar për herë të parë edhe të dhënat për ndihmat sociale në mesin e refugjatëve dhe në fushën e azilit. Nga këto dy kategori, kuota e shfrytëzimit të ndihmave sociale gjatë vitit 2016 ka qenë rreth 85 për qind. Kështu, gjatë vitit në fjalë kanë qenë 25500 refugjatë që kanë marrë ndihma sociale. Ndërsa në lëmin e azilit, mbështetje sociale kanë pasur 55.500 veta ose 88.4%.StrugaLajm

Marrë së bashku, janë 354 mijë veta në Zvicër që marrin ndihma sociale. /Albinfo/
Loading…


loading…