Arben Taravari:Në krye të spitaleve, do zgjidhen profesionistët

Qytetarët ankohen për korrupsion në mjekësi dhe taravari premton se do ta luftojë me cdo mjet. Korrupsioni coin në  ndërrimin edhe të drejtorit te neurokirurgjise I cili koh me pare u burgose per kete asrye. Është ndërruar edhe drejtori I onkologjise, I cili ishte I perfshire ne ngjarjet e 27 prillit në Kuvend.

Nderrimi I drejtoreve do vazhdoje thekson ministri Traravari por kjo sdo te thote se do te zevendesohen me aktiviste te partive politike, e persona joprofesional si  ka qene praktike deri tani. Do te zgjidhen drejtoret te cilet komisioni I klinkave do I votoj, ndersa ministri  vetem do e neshkruaj emerimin.Sa I perket emrave qe perfolen ne opinion Taravari thotë se  jane spekulime ne  ende nuk ka  emra konkret.

“E kemi nderu menyren e perzgjedhjes se drejtoreve ata dy drejtor qe I ndryshuam deri tash nuk I  ka vendos ministri por I ka vendos kolektivi ku punojne ata,ne rastin e pare ne neurokirurgji kam shkuar ne mbledhjen e mengjesit ku punojne ata.U thash ja zgjidhni,ata kishin konsensus dhe zoti Pankovski u emerua.Drejtori tjeter I onkologjis ai ska me edhe kredibilitet te per te punuar si punetor shendetesor e mos te flasim me si drejtor…Do te tentojme ,ne qofte se eshte profesionist, I ndershem ka kredibilitet te pacientet, besojne pacientet te ai ,pa marr parasysh eshte apo seshte ne parti do te tentojme qe ai te jete drejtor,,,nuk do jete si me pare drejtor te klinikave  caktoheshin ushtar partiak pa marr parasysh a ka doktoru a ka specialize a eshte mjek I mire a eshte profesionit I ndershem tash do jete e kunderta”, tha Arben Taravari, minister i shendetesise.

Ministri I shendetsise paralajmeroi edhe vizita te pa paralajmeruara neper klinikat e vendit me te vetmin qellim qe me per se afermi te skenoj gjendjen ne institucione publike shendetesore dhe te kete vizion se ku duhet te intervenoje.StrugaLajm

Ai gjithashtu deklaroi se edhe gjuha shqipe nuk do te anashkalohet neper institucionet shendetesore, tash me jane porositur tabllote ne dy gjuhe dhe pacienteve ne rast nevoje do tu sigurohet edhe perkthyes.
Loading…


loading…