Arsyet pse njerëzit ju japin para borxh

Arsyet pse njerëzit ju japin para borxh
Publikuar: 18:53, 22 Nëntor, 2017
Ka pasur një rritje të ndjeshme të kërkimit për para borxh, veçanërisht në mesin e të rinjve, sipas shefit ekzekutiv të Autoritetit të Sjelljes Financiare.

“Ka një rritje të dukshme të borxhit,” tha AndrewBailey. “Nuk duhet të mendojmë se kjo është huamarrje e pamatur. Kjo është e orientuar drejt kostove jetësore esenciale. ”

Të dhënat e publikuara nga Shërbimi i Falimentimit, tregojnë që personat nga 18 deri në 34 vjeç bëhen të paaftë të paguajnë më shumë se 31 për qind të shpenzimeve.

Por a mund të ketë ndonjë huadhënës që do të inkurajojë huamarrësit e tij që të qëndrojnë në të borxh?

Në fund të fundit, huamarrësit mund të jenë shumë fitimprurës veçanërisht nëse ata janë të shtyrë të i paguajnë taksat e tyre.
Ka ende disa mënyra që huadhënësit të inkurajojnë huamarrësit e tyre për të qëndruar në borxhe. Këtu janë vetëm disa:

1.Ata dhurojnë më shumë para se sa bankat që ofrojnë për kredi
Zakonisht bankat kur dëshironi të merrni para përmes kredit, ju kërkojnë dokumente,dëshmitar për të pas mundësi që ti marrin. Përveç kësaj e kanësasinë e kufizuar të parave që mund të i marrin,shpeshherë të pamjaftueshëm për të i paguar borxhet e tjera.
Kështu huadhënësiti inkurajojnë të marrin para prej tyre për shkak se ka prej tyre që të i jep saktë parat që të nevojiten.Pa dëshmitar,pa dokumente.StrugaLajm

2.Ata nxisin borxhet
Bankat shumë rrallëbëjnë zbritje të kamatës për personat që marrin kredit. Mirëpo shumë shpesh dyqanet kanë zbritje të mëdha ose stimuj të ofruar për klientët që regjistrohen për një kartel dyqani për të paguar dhe përhapur koston e blerjeve të tyre.
Kjo zbritje mund të jetë për shkak, që konsumatorët tëmund të ndjehen “të detyruar” të shpenzojnë më shumë sesa zakonisht, veçanërisht nëse ata mund të kenë kohë më shumë për ri pagimet e tyre.
Sidoqoftë, kartelat e dyqaneve janë zakonisht shumë më të larta se sa huamarrja e kartës së kreditit kështu që kjo mund të jetë një kursim i kushtueshëm.

3. Ata ju lidhin me oferta që ju nuk i merrni
Huadhënësit duhet të ndjekin rregulla për normat që ata reklamojnë. Shkalla e zbritjes që tregohet në materialin e tyre promovues duhet të ofrohet për të paktën 51 për qind të huamarrësve të pranuar – edhe pse ata padyshim nuk duhet të pranojnë çdo kërkesë.
Por kjo do të thotë se ata nuk mund të reklamojnë një normë që vetëm një pjesë e konsumatorëve do të marrë. Megjithatë, kompanitë e kartës së kreditit mund të bëjnë diçka tjetër; ata mund të reklamojnë oferta të gjata prej 0 për qind, por i mbajnë ato jo të gjithë, por disa.

4. Ata lejojnë huamarrje të paautorizuar
Zhytja në një dokument të paautorizuar mund të jetë një gabim i shtrenjtë për huamarrësit, por një përfitim për huadhënësit e përfshirë.
Ka shumë raste kur një dokument është një pjesë thelbësore e buxhetimit për një muaj. Megjithatë, disa banka u lejojnë konsumatorëve që të kalojnë kufirin e tyre dhe pastaj të bëjnë një fitim të fuqishëm kur e bëjnë këtë. Këtë e bëjnë në mënyrë jo legjitime.

5. Ata normalizojnë huamarrjen
Pagimi mujor për një makinë nuk ndjehet si borxh, ndihet si një qira. Megjithatë, në të vërtetë është borxhi dhe është një treg i lulëzuar, pavarësisht nga një ngadalësim i kohëve të fundit.
Financimi i makinave ka zgjeruar gjerësisht anëtarët e raportit të Shoqatës së Financave dhe Leasingve (FLA) që u dhanë 41 miliardë dollarë borxh për blerjen e veturave të reja dhe të përdorura vetëm në vitin 2016.
Borxhi i financave për makina është bërë normale, si një projekt-ligj mujor, kur në të vërtetë ai ende është huamarrës.


Loading...
loading...