E paimagjinueshme-Turqia ia ndërron vendin xhamisë e cila peshon 4,600 ton (VIDEO)

Pjesa e fundit e Xhamisë Eyyub, e që peshon 2,650 ton, është bartur në vendin e saj të ri me anë të mjetit SPT me 352 rrota, nga vendi historik Hasankeyf.

Procesi i punës thuhet se ka zgjatur rreth 6 orë, ndërsa rruga është rreth 6 kilometra deri në Parkun e Ri Kulturor.

Procesi i bartjes së Xhamisë Eyyubi filloi më 26 nëntor. Në fushën e transportit, pjesa e parë e mureve të kopshtit që peshonin 115 ton ishin zhvendosur në 6 pjesë.

Një vepër kolosale guri e quajtur Zeynel Bey Shrine u zhvendos duke përdorur teknologji të ngjashme vitin e kaluar. Ky veprim vjen pasi diga e katërt më e madhe e Turqisë është në rrezik dhe qyteti i lashtë i Hasankeyf rrezikohet nga përmbytjet e ujrave.


Loading...
loading...