INA: Ky është formacioni i Qeverisë së udhëhequr nga Zaev ?!

Emra për ministra tashmë janë propozime të mbyllura nga kryesitë e ngushta partiake dhe se ato po ruhen nga liderët e tyre të partive të shumicës parlamentare të përbërë nga LSDM, BDI, BESA dhe Aleanca për Shqiptarët. BESA ende është në mëdyshje se a do të jetë pjesë e Qeverisë. Por një vendim të tillë e ka edhe Aleanca për Shqiptarët, pasi që siç mëson INA, kjo parti mund ti jap mbështetje Zaevit, por duke mos qenë pjesë e formacionit qeverisës.

Në koluaret partiake po qarkullojnë disa emra për ministra, ndërsa INA mëson disa prej emrave të ekipit dhe se si do të duket kabineti i Zaev.

Kryeministër: Zoran Zaev

Zv/kryeministra: Radmilla Sheqerinska, Damjan Mançevski, Izet Mexhiti, BESA ose Aleanca ?

Ministër i MPB: Oliver Spasovski

Ministër i drejtësisë: Agim Nuhiu

Ministër i jashtëm: Nikolla Dimitrov

Ministër i Ekonomisë: Rexhail Ismaili

Ministër i Bujqësisë: Lupço Nikollovski

Ministre e Punës dhe Politikave Sociale: Frosina Remenski

Minister i Shendetësisë: Arben Taravari ose BDI

Ministër i Arsimit dhe Shkencës: Adnan Jashari

Ministër i Pushtetit Lokal: LSDM ose Aleanca – BESA

Ministër i Ambientit Jetësor: LSDM

Ministër i Shoqërisë Informatike dhe Administratës: BDI ose Aleanca- BESA

Minister i Transportit dhe Lidhjeve: Aleksandar Kiracoski

Minister i Kultures: Qëndrim Rijani

Si dhe emra të tjerë për ministra pa portofol (INA)

In : Aktuale

Loading...
loading...