Ja ku dhe kur u takuan Gruevski dhe Zaev

Edhe për kundër mohimit nga të dy kampet Maqedonase, gazeta “Zëri” merë vesh që Lideri i VMRO DPMNE-së Nikolla Gruevski dhe lideri i LSDM-së Zoran Zaev megjithatë janë takuar kokë më kokë të martën në Kuvendin e Maqedonisë, pas një përpjekjeje të dështuar për tu takuar javën e kaluar.

Partia e Zaevit në vazhdimeve ka thëne se nuk do të takohet me “kriminelet” nga udhëheqësia e VMRO DPMNE-se, por takimi në fillim të javës dëshmon komunikim midis krerëve të dy partive maqedonase, shkruan gazeta “Zeri”.

 

Takimin e ka mohuar edhe VMRO DPMNE, pa dhëne shpjegime tjera.StrugaLajm

Mbetet që të sqarohet nëse qeveria e pastër maqedonase ka qenë temë e takimit në mënyrë që të refuzohet zyrtarizmi i gjuhës shqipe dhe realizimi i platformës shqiptare.

Ne ketë vijë, në një interviste për mediat serbe, Zaev ka mohuar gjuhen shqipe, platformën shqiptare dhe gjenocidin serb, ndërkohë protestat kundër platformës shqiptare vijojnë në kryeqendrën e Maqedonisë
Loading…


loading…