Kamata të kripura

Përkundër kamatave të ulëta që i imponon Banka Popullore e Maqedonisë, megjithatë trendi i uljes së kamatave të kredive rrjedh në mënyrë të ngadalshme, shkruan gazeta KOHA. Ulja e shkallës referente e kamatës së BPRM, që shërben si orientim për lëvizjen e kamatave të kredive, nuk ka sjellë përfitime më të mëdha për qytetarët. Bankierët thonë se në këtë periudhë të ngërçit dhe paqartësisë politike, është vështirë të pritet ulje më e madhe e kamatave të kredive. Pas uljes së kamatës referente për 0.25 për qind në dhjetor të vitit 2016 dhe në janar të 2017, ajo arriti në vlerën prej 3.25 për qind, duke u rikthyer në nivelin e para-krizës në muajin… (më gjerësisht në numrin e nesërm të gazetës KOHA)

StrugaLajm
In : Aktuale

Loading...
loading...