LR-PDSH: Fundi i cirkut maratonik në shëndetësi

Qeveria në ikje, e stërmbushur me afera korrupcioni, ideatore dhe realizatore e shkatërrimit dhe degradimit të shëndetësisë publike, del në opinion edhe me një sihariq, ndërtimi i qendrës të re klinike në Shkup. Deputeti në parlamentin e Maqedonisë dhe ish-ministri i shëndetësisë, z.Nikolla Todorov nënshkruan kontratë për realizim të këtij proekti shumë të madh në rrethana shumë të dyshimta sipas ekspertëve në fushën e drejtësisë, që dëshmon dhe vërteton sjelljen e dezorientuar e partisë VMRO-DPMNE dhe satelitëve të saj. Kjo lëvizje është indikator se bëhet fjalë për rrethin e fundit të cirkut qesharak e maratonik të këtij ministri amater në fushën e shëndetësisë, si edhe një tendencë për defokusim nga ngjarja e tmerrshme  e enjtes të përgjakur, ku pa fije turpi, me shkeljen e të gjitha normave etike dhe betimit të Hipokratit, mjek nga kjo parti e nxin mantelin e shenjtë të bardhë si pjesëmarrës direkt ne këtë ngjarje makabre.
​Departamenti i Shëndetësisë i Lëvizjes për Reforma PDSH kërkon ndërperje të menjëhershme të këtij proekti dhe të kësaj sjellje infantile. Këtë proekt do duhet ta realizojë qeveria e ardhshme reformatore, me transparencë, debat publik dhe këshillim me profesionistë të kësaj fushe por edhe të tjerëve që merren me menaxhment shëndetësor.
​Poashtu, kërkojmë nga qeveria teknike që urgjentisht të ndërprejë rikonstruimet e klinikave dhe spitaleve në kohë pa kohë duke shkaktuar pengesa të mëdhaja në punën e përditshme. Në një ardhmëri të afërt do të kërkojmë llogari dhe përgjegjësi për këtë dëm të madh që i bëhet buxheteve edhe ashtu të mjera të klinikave universitare dhe spitaleve tjera publike në Maqedoni.
StrugaLajm
In : Aktuale

Loading...
loading...