Mjekët po ikin nga Maqedonia

Dhjetëra mjekë për çdo vit vazhdojnë ta braktisin Maqedoninë, në kërkim të kushteve më të mira për punë dhe për rroga më larta jashtë vendit. Ky eksod i mjekëve dhe i punonjësve të shëndetësisë tashmë po ndjehet në shumë pjesë të vendit – rajone të tëra janë pa mjekë, ndërsa ambulancat e mëparshme janë hapekrah të zbrazëta. Gjendja është kritike sidomos tek gjinekologët – prej kësaj vere, thuajse tërë rrethina e Shkupit është pa gjinekolog amë, për shkak se asnjë mjek i ri nuk pranon të punojë në shëndetësinë primare, shkruan SCOOP.

Për më shumë ndiqeni videon:

StrugaLajm

In : Aktuale

Loading...
loading...