Nga 1 tetori starton tarifa e lirë e energjisë!

Nga muaji i tetorit do të kthehet tarifa e lirë ditore e energjisë elektrike, njoftuan sot nga  Qeveria e Maqedonisë.

“Me këtë, rryma e lirë, do të jetë e qasshme çdo ditë nga 2 orë, nga ora 14 deri në orën 16, përfshirë edhe të shtunën. Ashtu edhe sikur deri më tani, tarifa e rrymës ngelet që të vlejë të dielën, në periudhën prej 22 deri në ora 07 të mëngjesit”, thonë nga Qeveria.

Masa, sipas përfaqësuesve qeveritar, nuk do të kuptojë subvencionim të kompanive, por do të kthehen kursimet e projektuara të kompanive energjetike si ELEM dhe MEPSO ndaj qytetarëve.

Ata besojnë se kjo masë nuk do të kontribuojë në shtrenjtimi e rrymës, së paku një vit.StrugaLajm

 

In : Aktuale

Loading...
loading...