Pas këtij lajmi nuk do hani mish të kuq

Konsumimi i mishit të kuq nuk e dëmton zemrën tuaj: Studimi i ri insiston se mishi i viçit dhe derrit mund të jetë i mirë për presionin e gjakut

Zyrtarët e shëndetësisë, rekomandojnë konsumimin e mishit të kuq për shëndetin e zemrës, duke e konsideruar atë të parrezikshëm.

Në fakt, një shqyrtim i hulumtimeve klinike tregoi se mishi ishte i dobishëm për pacientët. Mishi i kuq është konsideruar si kontribues në rritjen e presionit të gjakut. Udhëzimet ushqyese në Mbretërinë e Bashkuar dhe SHBA, këshillojnë të hahet më shumë se 70g mish viçi, mish derri, ose biftek në ditë.

“Gjatë 20 viteve të fundit, ka pasur rekomandime për të ngrënë më pak mish të kuq, si pjesë e një dietë të shëndetshme, por hulumtimet tona tregojnë se mishi i kuq mund të përfshihet në një dietë të shëndetshme”, tha Ëayne Campbell, profesor i shkencave të të ushqyerit.StrugaLajm

“Mishi i kuq është një ushqim i pasur me lëndë ushqyese, jo vetëm si një burim për proteina, por edhe burim hekuri.”

Rekomandimet për të kufizuar mishin e kuq nga dieta, vijnë kryesisht nga studimet për njerëzit me sëmundje kardiovaskulare.

In : Aktuale

Loading...
loading...