Shqipëria sot voton!

ZGURI: Dilni masivisht në votime!

I pari që ka çelur votimet e 25 qershorit ka qenë Kreu i KQZ-së, Klement Zguri. Zoti Zguri ka votuar në orën 07:00 në një qendër votimit tek Liceu Artistik “Jordan Misja” në Tiranë. Pas votimit ai ka përzjellë mesazhe për zgjedhësit shqiptarë që ata të marrin pjesë masivisht.

“Vetë demokracia është votë dhe pjesmarrje, shqiptarët sot kanë mundësinë për të bërë demokraci. U bëj thirrje zgjedhësve të dalin masivisht në votim, është e drejtë kushtetuese e patjersueshme dhe sot është dita e tyre. Zgjedhje të zhvillohen me transparencë dhe komisionerët ta ushtrojnë me paanshmëri detyrën e tyre” tha zoti Zguri.

Kreu i KQZ dha me këtë rast edhe disa hollësi rreth zhvillimit të zgjedhjeve. “Në dijeninë tonë mund të ketë shumë pak, rreth 10 QV në Shkodër që nuk është bërë shpërndarja e bazës materiale, duhet të fillonte sot në mëngjes” tha ai.

Hapen qendrat e votimit 

Rreth orës 07:00 nisi zyrtarisht procesi zgjedhor në Shqipëri.

Qendrat e votimit dot mbyllen në 19:00.

18 parti politike marrin pjesë në zgjedhje dhe janë regjistruar 2666 kandidatë për deputetë.

3 milion e 452 mijë e 260 shqiptarë të cilët janë të regjistruar për të votuar në 5.362 qendra votimi.StrugaLajm

Në listën e zgjedhësve përqindja e femrave është 49,49%, ndërkohë që kandidate femra janë 1.073 ose e thënë ndryshe 40,23%.

Zgjedhjet parlamentare do të vëzhgohen nga 5351, nga të cilët 896 janë nga misionet vëzhguese ndërkombëtare.

Kryetari i KQZ-së Klement Zguri ishte votuesi i parë i Qendrës së Votimit 1730/1, tek Liceu Artistik, rruga Elbasanit.

“KQZ në një kohë rekord, brenda kërkesave të ligjit ka bvërë gati përgatitjet e zgjedhjeve që sot shqiptarët të votojnë të lirë dhe sipas vullnetit të tyre. Vetë demokracia është votë dhe pjesmarrje, shqiptarët sot kanë mundësinë për të bërë demokraci.

U bëj thirrje zgjedhësve të dalin masivisht në votim, është e drejtë kushtetuese e patjersueshme dhe sot është dita e tyre. Zgjedhje të zhvillohen me transparencë dhe komisionerët ta ushtrojnë me paanshmëri detyrën e tyre.

In : Aktuale

Loading...
loading...