Alpinistët strugan ngjiten ne majen e Pelisterit per nder te dites se alfabetit

Pelisteri maja me e larte e Manastirit dhe nje nga majat me sfiduese ne Maqedoni ,sot u pushtua nga Klubi alpin bjeshkatar Struga per nder te dites se alfabetit.
Klube shqiptare moren pjese ne ngjitjen e malit te 3 me te larte ne Maqedoni edhepse kushtet e veshtira atmosferike dhe gjatesia e marshit prej 25 km nuk I ndali alpinistet shqiptare te nderojne kte date historike per Shqiptaret,diten e alfabetit.
Klubi alpin bjeshkatar Struga eshte klubi I pare alpin I krijuar ne Struge,
Nga klubi bejne me dije se aktivitetet e promovimit te natyres Strugane
do vazhdojnene dhe vitin e ardhshem.
KAB Struga ka tubuar rreth 300 Alpiniste nga mbare trojet shqiptare ne Struge.(Strugalajm.com)

StrugaLajm
Loading…


loading…