Supermakina e parë shqiptare ILLYRIAN TSX

Qendrim Thaçi, themeluesi i Arrera Automobili

URIME
Makina e parë Shqiptare
Illyrian TSX nga Arrera Automobili e realizuar nga Qëndrim Thaqi, e prodhuar në Shqipërinë Veriore Dardani (Kosovë)

Supermakina e parë shqiptare ILLYRIAN TSXStrugaLajm

“Kryevepra e shumëpritur nga Arrera Automobili, e quajtur Illyrian TSX, festoi debutimin e saj të enjten, 25 janar, ora 12:00, 2024, në një ngjarje ekskluzive paraprake të mbajtur në ekspozitën TREDITECH me seli në Torino, Itali. Duke shfaqur një dizajn magjepsës të frymëzuar nga prototipet e garave, TSX mishëron parimet thelbësore të Arrera Automobili: aerodinamika efektive, drejtimi dinamik dhe trajtimi i përsosur.” Kështu ka bërë me dije Qendrim Thaçi, themeluesi i Arrera Automobili.StrugaLajm

Së shpejti, tregu i automobilëve luksozë mund të ketë një makinë të projektuar nga një kompani shqiptare. Kompania “Arrera Automobili”, në pronësi të një shqiptari planifikon të fusë në prodhim super veturën të quajtur Illyrian Pure Sport, e cila pritet të ketë një motor të madh me një fuqi prej 840 kuaj fuqi.
Kryevepra është dizajnuar nga i njëjti dizajner që ka dizajnuar Porsche 9RE, pikërisht Qendrim Thaçi.

In : Aktuale

Loading...
loading...