Tito të jetë në monedhën 2 euro

Javën e kaluar, portali kroat “Otvorena”, ka zhvilluar një anketë në të cilën kanë pyetur lexuesit se si do të dukej monedha prej 2 eurove në momentin që shteti kroat hyn në euro-zonë. Pothuajse 50 për qind e lexuesve kanë votuar që në këtë monedhë të paraqitet fytyra e marshallit Josip Broz Tito. Ish-shefi i Jugosllavisë doli i parë në garën mes tij dhe presidentit kroat, Franjo Tugjmanit, kardinalit Aloysius Stepinac dhe Johnny B. Shtuliqit (ish-frontmen i ish-bendit jugosllav “Azra”), transmeton Koha.net. Mes garuesve ka qenë edhe Nikolla Teslla, por që as ai nuk arriti t’i bënte ballë konkurrencës së fortë të Titos. Mediumi në fjalë, me të marrë rezultatin, ka dizajnuar monedhën 2 euroshe me fytyrën e Titos.

StrugaLajm
In : Aktuale, Rajoni

Loading...
loading...