Ujqërit masakrojnë bagëtitë në Maqedoni (FOTO)

Ujqërit kanë masakruar bagëtitë në fshatin Guri i Zi në Vinicë.

Fermerët thonë se ujqërit nga mali i Osogovës tani janë zhvendosur tek toka e tyre. Pas dëmeve të vitit të kaluar nga sëmundja e gjuhës së kaltër, tani problemi kryesor janë ujqërit, transmeton TetovaSot.

Fermeri i kësaj ane Arsov thotë se deri më tani i janë shkaktuar dëme prej rreth 10.000 euro, dhe se nuk e di se si të merret me këta ujqër.

Nga shoqata e gjyetisë ” Guri i bardhë”, theksojnë se deri më tani pak kanë organizuar disa aksione, dhe pas reagimit të fermerëve përsëri do të dalin në terren.

Në shoqatën e shoqatë çdo ditë kërkohet ndihmë nga fermerët se bagëtia e tyre është sulmuar nga ujqërit.

Kjo nuk është hera e parë këtë vit në rajonin lindor që bagëtitë e fermerëve të sulmohen nga ujqërit.

Disa muaj më parë në rajnin e Koçanit është kërkuar shpëtim nga ujqit në malet e Osogovës.

In : Aktuale

Loading...
loading...