Ndodh edhe kjo në Maqedoni : 270.000 euro, parat evropiane për edukim kanë përfunduar në një berber me një të punësuar

Prokuroria është e interesuar për çështjen e floktari. Monitorohet i gjithë informacioni në publik, se si janë marrë 270 mijë euro për trajnime arsimore, përmes Agjencisë për Programet Evropiane të Edukimit. Asnjë çështje nuk është ngritur deri më tani, por kjo mundësi nuk përjashtohet, thotë prokurori i shtetit Lubomir Joveski për TV24.

“Ne ndjekim të gjithë informacionin, nëse ka një bazë, në varësi të vlerësimit të kolegëve, nuk përjashtohet mundësia e hapjes së një çështjeje”, tha ai.

A1on njoftoi dje se salloni i flokëve në Shkup për burra, i regjistruar në vendbanimin e Novo Lisiçe në Shkup, ka marrë para evropiane për tre vjet me radhë për një program në lidhje me trajnimin e nxënësve. Paratë e paguara përmes Agjencisë për Programet Evropiane të Edukimit, ku Lidija Dimova është drejtor, derdhen në llogarinë e VEZ Trade. (Vlera e njohurive evropiane). Kjo kompani është aplikuese për projekte të regjistruara me aktivitetin kryesor të salloneve të flokëve dhe salloneve të bukurisë, por edhe një klauzolë të përgjithshme biznesi.

Pronari dhe menaxheri i sallonit të parukerisë – Zoran Zllatkovski shpjegon për TV24 se kompania e tij është pjesëmarrëse në projekte në fushën e arsimit. Zllatkovski punon si mësues në shkollën e mesme të Shkupit Arseni Jovkov. Vetëm një berber ka të punësuar në sallonin e tij të flokëve për dhjetë vjet. Për realizimin e projekteve që mori, ai lidhi marrëveshje me ekspertë të fushës.StrugaLajm

“Parukeri nuk ka marrë një grant, por kompania VEZ Trade. Sipas rregullave të NA dhe Erasmus, kompania ime lejohet të marrë pjesë në procesin e aplikimit dhe zbatimit të projekteve arsimore. Në atë mënyrë, me histori të trilluara, publiku mashtrohet, gjë që dëmton institucionet arsimore, përdoruesit e Erasmus dhe mua si profesionist, duke dëmtuar reputacionin e VEZ duke aluduar në parregullsi dhe korrupsion”, tha Zlatkovski.

Opozita thotë se paratë për projekte të tilla u jepen institucioneve arsimore me reputacion në vendet evropiane, duke i akuzuar ata për një skandal që duan të hetojnë prokurorinë.StrugaLajm

“Dje mësuam se biznesi më fitimprurës në Republikën e Maqedonisë është industria e parukerisë. Lidija Dimova, drejtoresha e LSDM-së, pagoi paratë evropiane 270,000 euro brenda 3 viteve përmes disa grante për një sallon flokësh apo dyqan berberësh me dy karrige, të gjitha njësoj, ku një nga temat e grantit të këtij viti ishte që parukierja të edukonte shkrim-leximin e medias në mjedis dixhital”, thotë Dimçe Arsovski nga VMRO-DPMNE.

Përmes profilit zyrtar të Agjencisë FB, Lidija Dimova thotë se informacioni me parukierin është hakmarrje, sepse ata kanë hapur disa hetime për abuzime atje. Për A1on Dimova tha se projektet janë pranuar për shkak të cilësisë, dhe jo për shkak të ndërmarrjes që aplikon. Ajo konfirmon se Zllatkovski gjithashtu mbajti trajnime të mësuesve.

Pronari i sallonit të parukerisë dhe profesori, Zllatkovski për TV24 thotë se nuk e njeh personalisht drejtoreshën Lidija Dimova. Pagesa e parë e parave evropiane që ata morën ishte në 2018 – 63,552 euro, vitin e ardhshëm një grant prej gati 26 mijë euro, dhe e fundit u miratua këtë vit 180 mijë euro. FLAKA

In : Aktuale

Loading...
loading...