Osmani: “Rasti i 27 prillit kundër parlamentit dhe Ziadin Selës, nuk dallon shumë me rastin e Kumanovës

I ftuar në emsionin e sontëm në #Click Plus që emitohet në Tv 21 ishte dhe Sejfulla Osmani (avokat) i cili foli mbi drejtësinë dhe reformat, rreth çëshjes se për sa raste lypin shqiptarët drejtësi, Osmani ndan një vijë të hollë mes rastit ‘Kumanova’ dhe rastit të 27 prillit:

“Ne kemi rastin e 27 prillit për mua si jurist është po e njejta gjë, poqese e llogarisim si akt terrorist edhe ndikim për rrëzimin e sistemit juridik tek rasti në ‘Lagjen e Trimave’, atëher po të njejtën gjë e kemi me rastin e 27 prillit, dhe këtu kemi ndërmarrje të veprimeve për rrëzimin e një institucioni konkret shtetëror dhe kemi një trajtim për pjesmarrje në turmë.

Atje me 27 prill kemi në fillim pjemsmarrje në turmë, më pas tentim vrasje si formë më e ashpër dhe andej në rastin’Kumanova’ kemi kualifikim të veprimeve si akt terrosrist. Në të dyja rastet kemi armë, kjo tregon që egziston ndikim shumë i fuqshëm në emërimin, ngritjen dhe shkrarkimin e gjykatësve dhe prokurorëve dhe diskriminim të dyfishtë të shqiptarëve, një na diskriminon politika dhe e dyta na diskrimnojnë se jemi shqiptar apo maqedon”, deklaroi Osmani në #Click Plus./AlmakosStrugaLajm

In : Aktuale

Loading...
loading...