Pse gomat më të mira duhet vendosur në rrotat e pasme

Kurdo që të jetë e mundur, shoferët e makinave duhet të kenë gomat më të mira në rrotat e pasme, thonë ekspertët.

Ky, sipas ekspertëve, është një rregull i përgjithshëm që zbatohet pavarësisht nëse makina “ngreh” me rrotat e parme, të pasme, apo me të katërtat.

Kjo pasi që, siç thuhet më tej, aksi i fundit luan një rol kyç në stabilitetin e automjetit dhe nëse gomat e vjetra vendosen në pjesën e pasme të rrotave, kjo mund të shkaktojë rrëshqitje në ndryshime të papritura në drejtim.StrugaLajm

Gjithashtu, sipas ekspertëve, edhe sistemi i integruar i stabilitetit elektronik (ESP) nuk mund të parandalojë gjithmonë “vallëzimin” e pjesës së prapme të makinës nëse gomat janë “tullace”.


Loading...
loading...