Sot shënohet 8 Marsi, Dita Ndërkombëtare e Gruas


Dita Ndërkombëtare e Gruas dhe për nder të kësaj dite, në Maqedoni do të shënohet me aktivitete të shumta. Ndryshe kjo ditë njihet edhe si Dita e Nënës!
Kjo ngjarje zë fill më 8 mars 1857, kur rrobalarëset e Nju ­Jorkut u ngritën në protestë për të drejtat e tyre kundër shtypjes e shfrytëzimit të egër që u bëhej atyre dhe fëmijëve në punë.


Kurse 100 gra nga shumë vende evropiane dhe të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, të mbledhura në Kopenhagë të Danimarkës, nën kryesinë e Klara Cetkinit, vendosen që 8 Marsi të shënohet si Dita Ndërkombëtare e Grave.

In : Aktuale

Loading...
loading...