”Struganët për Strugën”: Vazhdon hedhja e mbeturinave në deponinë e Strugës

Edhe sot vazhdon hedhja e mbeturinave në deponinë e Strugës me çka rritet rreziku për zjarre të reja. Pyesim Qeverinë e Republikës së Maqedonisë dhe Komunën e Strugës #KUR do të filloj bartja e mbeturinave nga kjo deponi ashtu si që premtuan?!

И денес продолжува фрлањето на отпад на Струшката депонија со што се зголемува ризикот за нови пожари. Ги прашуваме Владата на Република Македонија и Општина Струга #КОГА ќе отпочне пренесувањето на отпадот од оваа депонија како што е ветено?!StrugaLajm

In : Aktuale, Struge

Loading...
loading...