“Vizer” anulon fluturime të shumta nga Ohri dhe Shkupi

“Vizer” është në proces të suspendimit deri në 50 linja në hapësirën e vendeve të ish-Jugosllavisë, ndërsa çdo qytet që e shërben kjo kompani do të rrezikohet.

Siç njofton korrespondenti i MIA-s nga Beogradi, numri më i madh i anulimeve do të ketë Shkupi, kryeqyteti i Maqedonisë së Veriut, ndërsa më pas vijojnë Tuzlla, Ohri, Podgorica, Beogradi, Nishi, Prishtina, lubjana, Spliti dhe Sarajeva.

Disa fluturime që ende janë aktive, siç janë Vjenë-Ohër, Stokholm Skavsta-Shkup dhe Memingen-Podgoricë, do të suspendohen për dy javë dhe nuk do të ketë gjatë sezonit të dimrit, shkruan portali Eks-Ju Aviacioni.

Transportuesi pëanifikon të ripërtërijë disa linja në nëntor dhe dhjetor, por mundësia është e vogël për këtë. Shumica e fluturimeve nuk do të ripërtërihen deri në sezonin e verës të vitit të ardhshëm, i cili fillon nga fundi i marsit.

“Vizer” është në proces të ripërtëritjes së disa linjave të cilat janë anuluar përkohësisht gjatë periudhës së verës, duke e përfshirë edhe Shkup-Turku dhe Beograd-Larnaka, ndërsa fluturimet e linjave Shkup-Nirnberg, Shkup-Kopenhagë, Shkup-Baden Baden, Shkup-Romë, Shkup-Milano, Shkup-Maltë dhe të tjerë sërish do të vendosjen për një deri në dy muaj.

Edhe krahas uljes së komunikacionit në ish-Jugosllavi “Vizer” përhapet në vend tjetër – në Evropën Perëndimore, ndërsa kohë më parë paralajmëroi linja të reja në Norvegji.

Kompania përballet me ulje prej 60 për qind të numrit të udhëtarëve në shtator, muaji për të cilin shpresuan se do të paraqesë fillim të ripërtëritjes.

Sipas kompanisë ajrore, kapaciteti i saj ka mbetur për 40% më e vogël në krahasim me muajin e njëjtë të vitit të kaluar. Këtë tetor kompania ajrore fluturon vetëm me 50 për qind të kapaciteteve të saja. Vizer nuk parasheh punë me kapacitet më të madh gjatë dimrit nëse mbahet gjendja momentale me pandeminë. Megjithatë, operacionet e vazhdueshme janë dukshëm më të mëdha nga aktivitetet e shumicës së kompanive tjera ajrore evropiane, shkruan portali Eks-Ju Aviacioni.

List of suspended Wizz Air routes

Route              Resumption date

Skopje – Salzburg      MAR 29

Skopje – Charleroi     DEC 5

Skopje – Larnaca       MAR 28StrugaLajm

Skopje – Copenhagen     NOV 1

Skopje – Beauvais     DEC 5

Skopje – Bremen      MAR 28

Skopje – Hanover    MAR 29

Skopje – Baden Baden    DEC

Skopje – Nuremberg    OCT 25StrugaLajm

Skopje – Budapest     DEC 4

Skopje – Milan    DEC 5

Skopje – Rome    DEC 6

Skopje – Venice    DEC 6

Skopje – Malta     DEC 5

Skopje – Sandefjord     MAR 29

Skopje – Bratislava    DEC 4

Skopje – Barcelona    MAR 28

Skopje – Stockholm Skavsta    MAR 28

Skopje – Vaxjo    MAR 28

Ohrid – Vienna     DEC 5

Ohrid – Basel     NOV 10

Ohrid – Dortmund    DEC 5

Ohrid – Memmingen    MAR 29

Ohrid – Milan     MAR 28

Ohrid – Malmo    DEC 4

Ohrid – London Luton    DEC 7.

In : Aktuale

Loading...
loading...