Marsi i 2023 ishte i dyti më i ngrohti në botë që nga viti 1979

Marsi i dytë më i ngrohtë globalisht pas vitit 1979 ishte marsi i vitit 2023. Ky mars ishte veçanërisht i ngrohtë për disa rajone të botës, duke thyer qindra rekorde të temperaturës.

Temperatura mesatare e marsit 2023 në Evropë varioi me 0,85°C mbi nivelet 1991-2020, ndërsa globalisht me 0,51°C mbi nivelet 1991-2020.

Devijimet më të mëdha pozitive të temperaturës, nga +4°C deri në +6°C, u regjistruan në zonat e Evropës Jugore dhe Qendrore, si dhe në zonat e Rusisë Jugperëndimore. Devijimet negative u vunë re vetëm në zonat e Gadishullit Skandinav.StrugaLajm

Thatësira intensive pa reshje shiu gjatë gjithë muajit u vu re në zona të Evropës Perëndimore, si në Spanjë si dhe në Ballkan. Përkundrazi, në Francë dhe Angli ka pasur reshje të shtuara. Në këtë të fundit është shënuar marsi më me shi i 40 viteve të fundit.
Loading…


loading…