Rekord i zi në Bosnjë – për një ditë kanë vdekur 73

Sarajevë, 16 nëntor – Në Bosnje e Hercegovinë në 24 orët e fundit janë konfirmuar një numër relativisht i vogël i rasteve të reja të koronavirusit – 726, por në të njëjtën kohë është vendosur rekord i ri i zi me 73 viktima, njoftuan Institutet e shëndetit publik.

Që nga dje, janë testuar pak më shumë se 2,100, ndërsa infeksioni është konfirmuar te 430 njerëz nga Federata e BeH dhe 296 në Republika Sërpska.

Numri i të infektuarve të rinj është dukshëm më i ulët se mesatarja ditore javën e kaluar, por numri i strishove është gjithashtu dukshëm më i ulët, gjë që është një praktikë e zakonshme gjatë fundjavave.Related PostsNën 15, 2020StrugaLajm

Në Federatën e BeH janë regjistruar gjithsej 47 raste të vdekjes, numri më i madh për një ditë në entitet dhe 26 në RS.StrugaLajm

Numri i përgjithshëm i viktimave në BeH që nga shpërthimi i epidemisë në mars tani është 1,972.

Autoritetet në BeH akoma nuk kanë paralajmëruar futjen e masave më të rrepta se sa ato që janë tashmë në fuqi në çdo nivel. Në Federatën e BeH, ndalesa e lëvizjes brenda natës ende zbatohet, me përjashtim të atyre që nuk janë në shtëpi për shkak të punës, ndërsa në RS nuk ka kufizim të tillë.

In : Aktuale

Loading...
loading...