Struga, po shton kapacitet spitalore anti-koronavirus

📌 Duke pasur parasysh zhvillimin e situatës me virusin Kovid 19, në bashkëpunim me Ministrinë e Shëndetësisë, Spitali i përgjithshëm në Strugë do të vendos qendër modulare Kovid. Komuna e Strugës është në rrjedha me pregatitjet. Punohet me tempo të shpejtë në teren që të plotësohen kushtet e vendosjes së të njëjtës dhe të rritet numri i kapaciteteve.
Ju lutemi të respektoni protokollet për mbrojtje nga Kovid dhe të qëndroni të shëndoshë. 🏨


📌 Имајќи го во предвид развојот на ситуацијата со Ковид 19 вирусот , во соработка со Министерството за Здравство, Општата болница во Струга ќе постави модуларен Ковид центар. Општина Струга е во тек со подготовките. Забрзано се работи на терен за да се исполнат сите услови за поставување на истата и да се прошират капацитетите.
Ве молиме да ги почитувате протоколите за заштита од Ковид и да останете безбедни.🏨

Loading...
loading...Loading…


loading…