Veturat e vjetra – ndotësit më të mëdhenj të ajrit në Maqedoni

Objektet industriale dhe druri për djegie nuk janë ndotësit më të mëdhenj të ajrit në Maqedoni, por djegia e derivateve të veturave të vjetra. Ata vetura nuk kanë filtra mbrojtës dhe katalizatorë si dhe emitojnë sasi të madhe të ndotjes së ajrit. Veturat e vjetra nuk i plotësojnë normativat evropiane të deklaruara edhe e rrisin emisionin e gazrave të dëmshme PM të ajrit. Këto lloje veturash sidomos pesë vitet e fundit janë sjellë shumë në Maqedoni, kur edhe ndotja e ajrit filloi të merr përmasa të mëdha.

StrugaLajm
In : Aktuale

Loading...
loading...