Liqenit me 100 mijë copë trofta pasurohet!

Liqeni i Ohrit sot është mbushur me 100.000 copë të llojit endemik të troftës së Ohrit. Në mbushje mori pjesë edhe ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Ljupço Nikollovski së bashku me përfaqësues të Entit hidrobiologjik dhe Inspektoratit shtetëror për bujqësi.

Николовски на порибување во Охрид

Kjo sasi, informojnë nga MBPEU, është një pjesë nga 2.500.000 copët e planifikuara të troftave për tërë liqenin. Aktiviteti filloi më datëpn 11 të këtij muaji dhe vazhdimisht do të kryhet deri në gjysmën e parë të tetorit. Trofta është e moshës prej 6 deri 9 muajshe, me peshë prej tre gramë dhe gjatësi deri shtatë centimetra.

Paralelisht me aktivitetet që bëhen për mbushjen e Liqenit nga ana e Maqedonisë, mbushja bëhet edhe në anën e Shqipërisë të Liqenit.StrugaLajm

“Sasia e nevojshme e materialit të peshqve për kryerjen e mbushjes së liqenit me peshq është caktuar në bazën e peshkatarisë për Liqenin e Ohrit, ku është paraparë mbushja e Liqenit të Ohrit për periudhën 2017 – 2022 të bëhet me 2.000.000 copë nga trofta e Ohrit çdo vit. bazat e peshkimit janë studime profesionale për mënyrën e ekonomizimit në ujërat peshkuese dhe me to është caktuar me sa copë duhet të mbushet një sasi e caktuar e ujit për peshkim. Por, çdoherë nëse në një sasi uji të caktuar ndodhë ndonjpë ndryshim, ekziston mundësia për revizion të të njejtit”, saktësohet në kumteësn e MBPEU-së.

Nga atje theksojnë se në pajtim me ligjin, vazhdimisht bëhet mbushja në ujërat e hapura për peshkim.

In : Aktuale

Loading...
loading...